Annons

Avdelningschefer till Folktandvården Halland

Publicerad: 2023-08-01

Närsjukvården Halland

Vill du jobba i en roll där du ges möjligheten att påverka Folktandvårdens verksamheter? Där du får chansen att sätta din prägel? Då är rollen som avdelningschef helt rätt för dig.

Vi på Folktandvården Halland ställer om och strukturerar oss för att säkerställa och möta framtidens tandvård. Som ett led i detta fördelar vi om vår ledningsstruktur och har under våren rekryterat sju verksamhetschefer. Nu söker vi 12 avdelningschefer till allmäntandvården och en avdelningschef till tandregleringen och tandtekniskt laboratorium.

Om Folktandvården Halland

Folktandvården Hallands uppdrag är att ge en god och nära tandvård för invånare och besökare i Halland. Hos oss är barn, unga och vuxna välkomna. Vi är drygt 370 medarbetare som bemannar våra 20 kliniker i hela Halland, från Kolla i norr till Knäred i söder. Inom Folktandvården finns också fyra tandregleringskliniker och ett tandtekniskt laboratorium som arbetar tätt ihop med allmäntandvården. Folktandvården har också gott samarbete med specialisttandvården på Hallands sjukhus. Vi satsar på kompetensutveckling, samarbete, forskning och god arbetsmiljö för ständig utveckling av alla våra verksamheter.

Folktandvårdens kliniker organiseras nu i sju enheter med en verksamhetschef och avdelningschefer för respektive enhet. Våra sju enheter är:

 • Folktandvården Kolla, Bua, Fjärås, Åsa och Veddige.
 • Folktandvården Västra Vall, Breared och Tvååker.
 • Folktandvården Falkenberg, Getinge och Ullared.
 • Folktandvården City Halmstad, Oskarström och Hyltebruk.
 • Folktandvården Nyhem och Vallås.
 • Folktandvården Söndrum, Laholm och Knäred.
 • Tandregleringen och tandtekniskt laboratorium.

 

En roll med möjligheten att påverka

Folktandvården Halland söker nu dig som vill arbeta tillsammans för en tandvård som ska vara enkel att välja, tillgänglig på nya sätt och välkomnande för alla. Vi är måna om att arbeta för högkvalitativa verksamheter med patienten i fokus.

Som avdelningschef har du en viktig roll. Du arbetar närmast verksamheten i det operativa arbetet och utgör en länk mellan medarbetarna och Folktandvårdens ledningsgrupp. Du har tillsammans med verksamhetschefen ansvar för personal, arbetsmiljö, ekonomi och verksamhet. Du samarbetar med och stödjer verksamhetschefen i dennes övergripande, strategiska ansvar och uppdrag, genom att i det operativa arbetet efterleva och implementera fattade beslut. En central del av detta är att tillsammans med verksamhetschefen skapa möjligheter för att nå målen.

Du ingår i klinikledningen tillsammans med verksamhetschef, OLA och kliniksamordnare.

Som chef och ledare inom Folktandvården och Region Halland arbetar du i enlighet med vårt chefsuppdrag, vilket innebär att du styr och leder med fokus på resultat samt engagerar och entusiasmerar dina medarbetare. Du rapporterar till enhetens verksamhetschef.

Du anställs i en tillsvidareanställning i din grundprofession med ett fyraårigt chefsförordnande. Omfattning på chefsuppdraget bestäms enligt överenskommelse, och övrig tid arbetar du i din grundprofession.

En chef med vilja att samarbeta

Vi söker dig som vill leda med viljan att nå resultat, genom gott samarbete med medarbetare, chefskollegor och andra aktörer. Som person är du trygg i dig själv med stort intresse för och insikt i tandvårdens möjligheter och utmaningar. Du samverkar över gränserna med förmågan att skapa och bibehålla goda relationer.

För att lyckas och trivas i rollen ser vi att du är en person med god självinsikt som strävar efter att vara ett föredöme. Du visar personlig omtanke och kan inspirera, motivera och stötta dina medarbetare. Du har lätt för att samarbeta och skapa goda relationer, såväl inom som utom enheten. Du har en helhetssyn, intresse av att leda andra samt förmåga att entusiasmera i förändringsprocesser och verksamhetsutveckling. Som person är du strukturerad, tydlig i din kommunikation, närvarande och kan styra verksamheten efter uppsatta mål. Tillsammans med dina medarbetare arbetar ni utifrån patientfokus, arbetsglädje och ett hållbart arbetsliv.

Du har en adekvat yrkeshögskole-, högskole- eller universitetsexamen inom tandvård/odontologi, alternativt kompetenser i kombination med arbetslivserfarenheter som arbetsgivaren anser motsvarande. Har du tidigare erfarenhet från en ledande roll inom Folktandvården ser vi detta som meriterande.

Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet.

Varmt välkommen med din ansökan!

I den här rekryteringen tillämpar vi löpande urval och intervjuer, vilket innebär att du kan komma att bli kontaktad innan sista ansökningsdag. 

 

Om Region Halland


Region Halland är till för alla som bor och arbetar här i Halland. Vi är över 8 000 medarbetare inom 370 olika yrken som alla arbetar för att erbjuda en god hälso- och sjukvård och att främja tillväxt och utveckling. Vi ansvarar också för kollektivtrafiken i Halland och driver frågor inom områden som näringsliv, kultur och utbildning. Vår vision är ”Halland ­ – bästa livsplatsen” och med det menar vi att Halland ska bli den bästa platsen att bo på, utbilda sig, arbeta och driva företag i. Vi har kommit en bra bit på vägen, välkommen att följa med oss på vår resa! Läs mer om Region Hallands organisation, vårt uppdrag och vår vision.

Strävan efter jämställdhet, mångfald och likvärdiga villkor är både en kvalitetsfråga och en självklar del av Region Hallands värdegrund.

Region Halland krigsplacerar all tillsvidareanställd personal.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligt men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Halland har upphandlade avtal.

 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 13
Sysselsättningsgrad Enligt överenskommelse, fyraårigt chefsförordnande
Ort Enligt överenskommelse
Län Hallands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/769
Kontakt
 • Jelena Sannabo, områdeschef FTV, 0738-660273
 • Vendela Åkerlund, HR-partner, 0734-011859
Facklig företrädare
 • Chloé Nejadnik Afzal, TT, Chloe.Nejadnik-Afzal@regionhalland.se
 • Annette Lindwall, Vision, Annette.Lindwall@regionhalland.se
 • Birgitta Kollar, SRAT/SACO, Birgitta.Kollar@regionhalland.se
Publicerat 2023-08-01
Sista ansökningsdag 2023-08-20
Arbetsgivarprofiler

Folktandvården Blekinge

Vår vision är ”Frisk mun för alla”. Det innebär att vi tar ansvar för folkhälsan genom att satsa på allt från förebyggande frisktandvård till förstklassig specialisttandvård. Sedan 2020 är vi ett eget dottervarumärke inom Folktandvården Blekinge. Vi står för tillgänglighet, moderna metoder och gott bemötande. Med kunskap, stolthet och glädje arbetar våra cirka 300 medarbetare för fler friska munnar. Vi har elva allmäntandvårdskliniker i länet, från Sölvesborg i väst till Jämjö i öst. Vi erbjuder även specialisttandvård i Karlskrona och Karlshamn.

Folktandvården Gävleborg

Sugen på nytt jobb? Vad söker du när du letar jobb? Det vet förstås inte vi. Däremot vet vi vad vi söker när vi anställer. Men det vet å andra sidan inte du. Det är det som gör livet så spännande. Det är mycket möjligt att du som letat dig till den här sidan har just det vi vill ha – och vi har det du vill ha. Ge oss ett par av dina minuter så kanske du och vi blir en ”perfect match”.

Folktandvården Jämtland Härjedalen

I vår region ligger vi steget före och står aldrig stilla. Här blommar nytänkande och innovationer. Vi har nära till både stad och fjäll. Är du intresserad att jobba på en mindre ort så finns många hälsocentraler och tandvårdskliniker runt om i hela regionen.

Folktandvården Norrbotten

är länets största arbetsgivare. Vi är cirka 7 500 anställda. De flesta av oss arbetar inom hälso- och sjukvården, men det finns även andra intressanta yrken inom till exempel kultur, ekonomi, personalfrågor, handläggning och information med mera.

Folktandvården Östergötland

”Ett glatt och kompetent gäng som hjälps åt och lyfter varandra. Vi har arbetsglädje och vilja.” – Christina, tandläkare "Vi är stora och vi samarbetar bra. Det gynnar kompetensutveckling, patientsäkerhet och vårdkvalitet." – Ruxandra, tandläkare "Fantastiska kollegor!" – Ellinor, tandsköterska

Folktandvården Region Halland

är en av Hallands största arbetsgivare med över 7 600 medarbetare. Huvuduppdraget är att verka för utveckling och tillväxt och för att erbjuda en god hälso- och sjukvård. Alla dessa delar är viktiga för att nå visionen – Halland bästa livsplatsen.

Folktandvården Region Jönköpings län

Redo att sätta tänderna i nya utmaningar? I Folktandvården Jönköpings län finns det möjligheter för dig att växa och bli ditt bästa yrkes-jag. Hitta din plats hos oss! Jönköpings region växer, och allt fler vill leva och bo hos oss. Det gör att vi inom Folktandvården också möter ett ökat behov av kunder att ta hand om. I regionen finns 26 allmäntand- vårdskliniker och alla 9 odontologiska specialiteter (fördelade på 12 specialist- kliniker), där våra 650 medarbetare varje dag ger våra invånare tandvård i världsklass.

Folktandvården Region Kronoberg

Folktandvården i Kronoberg är tillräckligt litet för att du ska kunna vara unik, men stort nog för att ge dig chansen att utvecklas – både som människa och i din yrkesroll. Därför kan du räkna med att bli ett bekant ansikte i organisationen, med möjlighet att påverka och en känsla av att bli sedd.

Folktandvården Region Örebro län

Visste du att 70 procent av alla svenskar bor inom en radie på 30 mil från Örebro? Örebro län har ett mycket centralt läge i Sverige, många starka företag, en expansiv huvudort i Örebro, attraktiva småkommuner, universitetssjukvård och ett universitet som växer. Det bor över 300 000 personer i länet.

Folktandvården Sörmland

är en precis lagom stor organisation. Det gör det lätt att trivas samtidigt som det finns ett stort kollegialt utbyte och möjlighet att utvecklas i sin profession på olika nivåer och med varierande ambitionsnivå. Vi är som en stor familj brukar vi säga.

Folktandvården Uppsala

Vi är en trygg arbetsgivare med cirka 600 medarbetare och en omtalat god arbetsmiljö. Hos oss kan du ta till vara din yrkeskompetens och arbeta varierat. Verksamheterna har god ekonomi och mycket nöjda patienter. På Folktandvården i Uppsala län arbetar vi aktivt för att alla ska känna sig sedda och vara delaktiga. Låter detta intressant? Kom och dela vårt driv!

Folktandvården Värmland

är mån om att du ska få en bra start hos oss. Närheten till våra specialister och tandvårdschef gör organisationen familjär och det finns stora möjligheter att påverka sin arbetssituation och karriär samt delta i utvecklingsarbete. Folktandvården Värmland har ca 540 medarbetare fördelat på 25 kliniker över hela länet, inklusive specialistkliniker inom alla områden.

Folktandvården Västernorrland

Mitt i Sverige, mitt i Norden, hittar du Västernorrland. Länet består av två landskap – Medelpad och Ångermanland – och har ungefär 245 000 invånare. Kända platser och personer från Västernorrland: Höga Kusten, Kjell Lönnå, Foppa, Helene Sjöholm, Lars Lagerbäck, Y:et, Höga Kustenbron, Birsta City, MODO Hockey, Skuleskogens nationalpark, Gina Dirawi och mycket, mycket mer.

Folktandvården Västmanland

Västmanland är som Sverige i miniatyr. Här finns lite av allt. Skogar, sjöar, berg, små och stora kommuner med Västerås som den stora handelsstaden. Kultur, sport och bra kommunikationer kan Västmanland också erbjuda.

Folktandvården Västra Götaland

Västra Götaland består av 49 kommuner i Bohuslän, Dalsland och Västergötland. Här finns den lilla orten och den stora staden, hav och sjö, skog och jordbrukslandskap.