Annons

Chef kvalitet och verksamhetsutveckling

Publicerad: 2020-08-03

Folktandvården, Region Jönköpings län, befinner sig på en spännande förändringsresa där kvalitet och verksamhetsutveckling är en viktig del för att nå målet om en god munhälsa hela livet i hela länet. I utvecklingsarbetet omdanas Folktandvårdens kansli i en ny organisation och övergår till att bli en ledningsstab. Nya arbetssätt implementeras och arbetsprocesser digitaliseras, samtidigt som mer tvärfunktionella och teambaserade arbetssätt utvecklas för arbete i projektform. I den nya ledningsstaben utgör den nya enheten för kvalitet och verksamhetsutveckling en bärande del.

Klappar ditt hjärta för hur tandvården kan utvecklas? Gillar du att utmana det gamla för att möta framtidens behov? I så fall kan du vara vår blivande chef för kvalitet och verksamhetsutveckling! Tillsammans bygger vi framtidens Folktandvård för att möta invånarnas behov och förväntan om en modern, tillgänglig och jämlik tandvård som bidrar till ett bra liv i en attraktiv region.

Vi söker
För att lyckas i rollen ser vi att du är legitimerad tandläkare med mångårig och bred erfarenhet inom yrket och med ett stort intresse för samhällsodontologi. Har du därutöver kompletterande utbildningar med inriktning mot kvalitet och verksamhetsutveckling matchar din profil oss väl. Chefserfarenhet med personalansvar är önskvärt men inget krav. Det är desto viktigare att du har god förståelse för att verka i en affärsorienterad och kunskapsintensiv organisation med god förmåga att se helheter. Tidigare arbete i projektledande roll, utbildning inom någon modell eller flera utvecklingsmetodiker, deltagande i forskningsstudier är meriterande. Vi ser gärna att du har dokumenterad erfarenhet av arbete med kvalitet och verksamhetsutveckling, innefattande förbättrings- och förändringsarbete samt förändringsledning.

Vi ser positivt på tidigare erfarenhet från politiskt styrd organisation likväl som erfarenhet från privat tandvårdsverksamhet.

Körkort för personbil är ett krav då vi har kliniker i hela länet, vilket innebär att resor inom Jönköpings län förekommer.

Vi erbjuder dig
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med start enligt överenskommelse. Placeringsort är Jönköping där Folktandvårdens ledningsstab finns på Rosenlunds vårdcentrum.

Det här får du arbeta med
Som chef för Kvalitet och verksamhetsutveckling har du det övergripande ansvaret att tillsammans med dina medarbetare leda, driva och utveckla Folktandvårdens kvalitets- och förbättringsarbete med huvudinriktning mot klinisk vård i allmäntandvården.

Rollen som chef för kvalitet och verksamhetsutveckling är nyinrättad. Till enheten kommer 3 medarbetare att knytas; barntandvårdsstrateg, äldretandvårdsstrateg samt frisktandvårdsstrateg. Du ingår i ledningsgruppen, rapporterar till tandvårdsdirektören och är föredragande i olika forum.

Vi kommer framåt ha fokus på att utveckla bästa möjliga tandvårdskvalitet där du har en central roll. Viktiga inslag i det arbetet är att utgå från en samhällsodontologisk grund, standardisera tandvård där så krävs, koncept- och teknikutveckla processer och arbetssätt. Ett väl fungerande samarbete med verksamhetens chefer, medarbetare, patienter och andra enheter inom ledningsstaben är en avgörande framgångsfaktor.

I arbetsuppgifterna ingår att ansvara för att utveckla Folktandvårdens processer för att skapa lösningar som effektiviserar arbetssätt, och säkerställer kvalitet. Därmed ingår också att säkerställa ett väl fungerande förbättringsarbete i verksamheten. Tillsammans med verksamhetens ledning, chefer och medarbetare samt stabsfunktioner definierar du nya arbetssätt och lösningar, samt koordinerar och leder olika utvecklingsprojekt. Du kommer att ingå i ett nationellt odontologiskt kvalitetsnätverk. I dessa sammanhang finns det möjlighet till erfarenhetsutbyte samt att nätverka med andra kollegor med liknande uppdrag. Det ingår också att stödja Folktandvårdens tandvårdsdirektör och övriga chefer i tandvårdsledningen i strategiska så väl som operativa frågor.

För att du ska trivas hos oss
För att du ska trivas hos oss ser vi att du är verksamhetsorienterad, resultat- och målinriktad och motiveras av att initiera och driva förändringsarbete. Du bidrar till verksamheten både strategiskt och operativt. För att lyckas i rollen är du kreativ och ser nya möjligheter samtidigt som du är kvalitetsmedveten.

Som person arbetar du strukturerat, analyserar och följer upp. Genom en utvecklad kommunikativ förmåga, inspirerar och påverkar du andra till nya synsätt och skapar förutsättningar för förändringsarbete. Arbetet kräver en mycket god samarbetsförmåga vilket bygger på att du är relationsskapande både internt och externt. Du har en helhetssyn på verksamheten, där Folktandvården är en del i Region Jönköpings län.

Ditt ledarskap skapar ett högt engagemang i teamet. Du är drivande och affärsmässig samtidigt som du har förmåga att vara flexibel och lösningsorienterad när verkligheten inte följer planen.

Du både talar och skriver med god svenska och kan anpassa din kommunikation efter mottagaren.

Detta värderar vi högt
Är du nyfiken på våra värderingar, mål och visioner? Då tycker vi att du ska läsa mer på Jobba hos Folktandvården.

Så här gör du om du är intresserad
Vill du veta mer är du välkommen att kontakta Tandvårdsdirektör Agnetha Bartoll,  0706-32 53 32 eller HR-chef Anna Brolin 0761-27 90 42.

Sista ansökningsdag är den 23 augusti. Urval sker löpande så välkommen med din ansökan redan idag!

Arbetsgivarprofiler

Folktandvården Blekinge

Vår vision är ”Frisk mun för alla”. Det innebär att vi tar ansvar för folkhälsan genom att satsa på allt från förebyggande frisktandvård till förstklassig specialisttandvård. Sedan 2020 är vi ett eget dottervarumärke inom Folktandvården Blekinge. Vi står för tillgänglighet, moderna metoder och gott bemötande. Med kunskap, stolthet och glädje arbetar våra cirka 300 medarbetare för fler friska munnar. Vi har elva allmäntandvårdskliniker i länet, från Sölvesborg i väst till Jämjö i öst. Vi erbjuder även specialisttandvård i Karlskrona och Karlshamn.

Folktandvården Gävleborg

Sugen på nytt jobb? Vad söker du när du letar jobb? Det vet förstås inte vi. Däremot vet vi vad vi söker när vi anställer. Men det vet å andra sidan inte du. Det är det som gör livet så spännande. Det är mycket möjligt att du som letat dig till den här sidan har just det vi vill ha – och vi har det du vill ha. Ge oss ett par av dina minuter så kanske du och vi blir en ”perfect match”.

Folktandvården Jämtland Härjedalen

I vår region ligger vi steget före och står aldrig stilla. Här blommar nytänkande och innovationer. Vi har nära till både stad och fjäll. Är du intresserad att jobba på en mindre ort så finns många hälsocentraler och tandvårdskliniker runt om i hela regionen.

Folktandvården Norrbotten

är länets största arbetsgivare. Vi är cirka 7 500 anställda. De flesta av oss arbetar inom hälso- och sjukvården, men det finns även andra intressanta yrken inom till exempel kultur, ekonomi, personalfrågor, handläggning och information med mera.

Folktandvården Östergötland

”Ett glatt och kompetent gäng som hjälps åt och lyfter varandra. Vi har arbetsglädje och vilja.” – Christina, tandläkare "Vi är stora och vi samarbetar bra. Det gynnar kompetensutveckling, patientsäkerhet och vårdkvalitet." – Ruxandra, tandläkare "Fantastiska kollegor!" – Ellinor, tandsköterska

Folktandvården Region Halland

är en av Hallands största arbetsgivare med över 7 600 medarbetare. Huvuduppdraget är att verka för utveckling och tillväxt och för att erbjuda en god hälso- och sjukvård. Alla dessa delar är viktiga för att nå visionen – Halland bästa livsplatsen.

Folktandvården Region Jönköpings län

Redo att sätta tänderna i nya utmaningar? I Folktandvården Jönköpings län finns det möjligheter för dig att växa och bli ditt bästa yrkes-jag. Hitta din plats hos oss! Jönköpings region växer, och allt fler vill leva och bo hos oss. Det gör att vi inom Folktandvården också möter ett ökat behov av kunder att ta hand om. I regionen finns 26 allmäntand- vårdskliniker och alla 9 odontologiska specialiteter (fördelade på 12 specialist- kliniker), där våra 650 medarbetare varje dag ger våra invånare tandvård i världsklass.

Folktandvården Region Kronoberg

Folktandvården i Kronoberg är tillräckligt litet för att du ska kunna vara unik, men stort nog för att ge dig chansen att utvecklas – både som människa och i din yrkesroll. Därför kan du räkna med att bli ett bekant ansikte i organisationen, med möjlighet att påverka och en känsla av att bli sedd.

Folktandvården Region Örebro län

Visste du att 70 procent av alla svenskar bor inom en radie på 30 mil från Örebro? Örebro län har ett mycket centralt läge i Sverige, många starka företag, en expansiv huvudort i Örebro, attraktiva småkommuner, universitetssjukvård och ett universitet som växer. Det bor över 300 000 personer i länet.

Folktandvården Sörmland

är en precis lagom stor organisation. Det gör det lätt att trivas samtidigt som det finns ett stort kollegialt utbyte och möjlighet att utvecklas i sin profession på olika nivåer och med varierande ambitionsnivå. Vi är som en stor familj brukar vi säga.

Folktandvården Uppsala

Vi är en trygg arbetsgivare med cirka 600 medarbetare och en omtalat god arbetsmiljö. Hos oss kan du ta till vara din yrkeskompetens och arbeta varierat. Verksamheterna har god ekonomi och mycket nöjda patienter. På Folktandvården i Uppsala län arbetar vi aktivt för att alla ska känna sig sedda och vara delaktiga. Låter detta intressant? Kom och dela vårt driv!

Folktandvården Värmland

är mån om att du ska få en bra start hos oss. Närheten till våra specialister och tandvårdschef gör organisationen familjär och det finns stora möjligheter att påverka sin arbetssituation och karriär samt delta i utvecklingsarbete. Folktandvården Värmland har ca 540 medarbetare fördelat på 25 kliniker över hela länet, inklusive specialistkliniker inom alla områden.

Folktandvården Västernorrland

Mitt i Sverige, mitt i Norden, hittar du Västernorrland. Länet består av två landskap – Medelpad och Ångermanland – och har ungefär 245 000 invånare. Kända platser och personer från Västernorrland: Höga Kusten, Kjell Lönnå, Foppa, Helene Sjöholm, Lars Lagerbäck, Y:et, Höga Kustenbron, Birsta City, MODO Hockey, Skuleskogens nationalpark, Gina Dirawi och mycket, mycket mer.

Folktandvården Västmanland

Västmanland är som Sverige i miniatyr. Här finns lite av allt. Skogar, sjöar, berg, små och stora kommuner med Västerås som den stora handelsstaden. Kultur, sport och bra kommunikationer kan Västmanland också erbjuda.

Folktandvården Västra Götaland

Västra Götaland består av 49 kommuner i Bohuslän, Dalsland och Västergötland. Här finns den lilla orten och den stora staden, hav och sjö, skog och jordbrukslandskap.