Annons

Klinikchef, Smålandsstenar Folktandvård

Publicerad: 2020-10-12

Har du ett stort intresse för ledarskap och brinner för ständig utveckling? Då har vi en spännande chans för dig som är tandläkare att växa in i ett ledarskap på en trevlig och välfungerande klinik.

Vi söker nu en klinikchef till Smålandsstenar Folktandvård. Med patienten som självklar utgångspunkt arbetar vår klinik med mottot ”Små förbättringar och ständig utveckling”. Kompetensutbyte och utveckling i vardagen är en självklarhet för alla våra medarbetare på kliniken.

Lär känna vår klinik genom att besöka vår sida Jobba på Smålandsstenar Folktandvård.

Vi söker
Till Smålandsstenar Folktandvård söker vi dig som är legitimerad tandläkare. Vi ser gärna att du har flerårig klinisk yrkeserfarenhet inom din profession.

För tjänsten som klinikchef krävs datorvana, körkort B samt god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska språket. Det är meriterande för tjänsten om du har tidigare erfarenhet eller utbildning inom ledarskap.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet, kvalitetsmedvetenhet och viljan att bidra till ett gott arbetsklimat. Vi välkomnar såväl interna som externa sökande.

Vi erbjuder dig
Du erbjuds en tillsvidareanställning som tandläkare i Folktandvården, Region Jönköpings län. Anställningen som klinikchef är ett tidsförordnande på 2-4 år med möjlighet till förlängning. Tillträde sker enligt överenskommelse.

Som klinikchef finns goda möjligheter till erfarenhetsutbyte med andra klinikchefskollegor då ni regelbundet möts i nätverk för verksamhetens klinikledningar. Som chef i Region Jönköpings län är du en del i ett större sammanhang där chefer möts och utvecklas tillsammans.

För att ge dig goda förutsättningar att lyckas med ditt uppdrag som klinikchef har du stöd från din närmaste chef samt Folktandvårdens stödfunktioner; IT, ekonomi, HR, kommunikation- och marknad samt dentalservice.

Det här får du arbeta med
I ditt uppdrag som klinikchef ansvarar du för personal- och ekonomifrågor, utvecklings- och förändringsarbete samt verksamhetsplanering och uppföljning. Tillsammans med din klinikkoordinator, som utgör en del i klinikledningen, leder du och utvecklar såväl medarbetare som klinik.

Som klinikchef driver du kliniken enligt Folktandvårdens mål och gemensamma värdegrund och tillsammans med dina medarbetare utvecklar du kliniken.

Utöver arbetet som klinikchef kommer du även att arbeta kliniskt som tandläkare.

För att du ska trivas hos oss
Vi söker dig som är trygg och stabil i dig själv och i din yrkesroll. Att agera som arbetsgivarrepresentant i enlighet med fattade beslut, verksamhetsplan och policys är en självklarhet för dig. Du har ett genuint intresse för ledarskap genom vilket du leder, motiverar och förser dina medarbetare med de befogenheter som krävs för att nå gemensamma mål. Som ledare har du förmåga att skapa engagemang och delaktighet.

I rollen som klinikchef kommer du ha stora kontaktytor. Du är lyhörd och trivs i samarbete med andra. Om en konflikt uppstår hanterar du den på ett konstruktivt sätt. Din kommunikation är tydlig och situationsanpassad. Du är mån om att stämma av förväntningar samt säkerställa att ditt budskap nått fram.

Du tar ansvar för din uppgift och driver dina processer vidare. Din förmåga att på ett effektivt sätt strukturera och prioritera ditt arbete gör att du når uppsatta mål och håller de tidsramar som finns.

Detta värderar vi högt
Är du nyfiken på våra värderingar, mål och visioner? Läs mer på Jobba på Folktandvården.

Så här gör du om du är intresserad
Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta verksamhetschef Michael Trollstad, 073-433 17 53 eller klinikkoordinator Pia Johansson, 010-244 27 69.

Facklig kontaktperson för Tjänstetandläkarna är Olivia Dahl, 073-934 52 08.

Sista ansökningsdag är den 1 november 2020. Urval och intervjuer sker löpande så välkommen in med din ansökan redan idag!

Vi undanber oss vänligen all kontakt med annonsförsäljare och rekryteringsföretag. 

Arbetsgivarprofiler

Folktandvården Blekinge

Vår vision är ”Frisk mun för alla”. Det innebär att vi tar ansvar för folkhälsan genom att satsa på allt från förebyggande frisktandvård till förstklassig specialisttandvård. Sedan 2020 är vi ett eget dottervarumärke inom Folktandvården Blekinge. Vi står för tillgänglighet, moderna metoder och gott bemötande. Med kunskap, stolthet och glädje arbetar våra cirka 300 medarbetare för fler friska munnar. Vi har elva allmäntandvårdskliniker i länet, från Sölvesborg i väst till Jämjö i öst. Vi erbjuder även specialisttandvård i Karlskrona och Karlshamn.

Folktandvården Gävleborg

Sugen på nytt jobb? Vad söker du när du letar jobb? Det vet förstås inte vi. Däremot vet vi vad vi söker när vi anställer. Men det vet å andra sidan inte du. Det är det som gör livet så spännande. Det är mycket möjligt att du som letat dig till den här sidan har just det vi vill ha – och vi har det du vill ha. Ge oss ett par av dina minuter så kanske du och vi blir en ”perfect match”.

Folktandvården Jämtland Härjedalen

I vår region ligger vi steget före och står aldrig stilla. Här blommar nytänkande och innovationer. Vi har nära till både stad och fjäll. Är du intresserad att jobba på en mindre ort så finns många hälsocentraler och tandvårdskliniker runt om i hela regionen.

Folktandvården Norrbotten

är länets största arbetsgivare. Vi är cirka 7 500 anställda. De flesta av oss arbetar inom hälso- och sjukvården, men det finns även andra intressanta yrken inom till exempel kultur, ekonomi, personalfrågor, handläggning och information med mera.

Folktandvården Östergötland

”Ett glatt och kompetent gäng som hjälps åt och lyfter varandra. Vi har arbetsglädje och vilja.” – Christina, tandläkare "Vi är stora och vi samarbetar bra. Det gynnar kompetensutveckling, patientsäkerhet och vårdkvalitet." – Ruxandra, tandläkare "Fantastiska kollegor!" – Ellinor, tandsköterska

Folktandvården Region Halland

är en av Hallands största arbetsgivare med över 7 600 medarbetare. Huvuduppdraget är att verka för utveckling och tillväxt och för att erbjuda en god hälso- och sjukvård. Alla dessa delar är viktiga för att nå visionen – Halland bästa livsplatsen.

Folktandvården Region Jönköpings län

Redo att sätta tänderna i nya utmaningar? I Folktandvården Jönköpings län finns det möjligheter för dig att växa och bli ditt bästa yrkes-jag. Hitta din plats hos oss! Jönköpings region växer, och allt fler vill leva och bo hos oss. Det gör att vi inom Folktandvården också möter ett ökat behov av kunder att ta hand om. I regionen finns 26 allmäntand- vårdskliniker och alla 9 odontologiska specialiteter (fördelade på 12 specialist- kliniker), där våra 650 medarbetare varje dag ger våra invånare tandvård i världsklass.

Folktandvården Region Kronoberg

Folktandvården i Kronoberg är tillräckligt litet för att du ska kunna vara unik, men stort nog för att ge dig chansen att utvecklas – både som människa och i din yrkesroll. Därför kan du räkna med att bli ett bekant ansikte i organisationen, med möjlighet att påverka och en känsla av att bli sedd.

Folktandvården Region Örebro län

Visste du att 70 procent av alla svenskar bor inom en radie på 30 mil från Örebro? Örebro län har ett mycket centralt läge i Sverige, många starka företag, en expansiv huvudort i Örebro, attraktiva småkommuner, universitetssjukvård och ett universitet som växer. Det bor över 300 000 personer i länet.

Folktandvården Sörmland

är en precis lagom stor organisation. Det gör det lätt att trivas samtidigt som det finns ett stort kollegialt utbyte och möjlighet att utvecklas i sin profession på olika nivåer och med varierande ambitionsnivå. Vi är som en stor familj brukar vi säga.

Folktandvården Uppsala

Vi är en trygg arbetsgivare med cirka 600 medarbetare och en omtalat god arbetsmiljö. Hos oss kan du ta till vara din yrkeskompetens och arbeta varierat. Verksamheterna har god ekonomi och mycket nöjda patienter. På Folktandvården i Uppsala län arbetar vi aktivt för att alla ska känna sig sedda och vara delaktiga. Låter detta intressant? Kom och dela vårt driv!

Folktandvården Värmland

är mån om att du ska få en bra start hos oss. Närheten till våra specialister och tandvårdschef gör organisationen familjär och det finns stora möjligheter att påverka sin arbetssituation och karriär samt delta i utvecklingsarbete. Folktandvården Värmland har ca 540 medarbetare fördelat på 25 kliniker över hela länet, inklusive specialistkliniker inom alla områden.

Folktandvården Västernorrland

Mitt i Sverige, mitt i Norden, hittar du Västernorrland. Länet består av två landskap – Medelpad och Ångermanland – och har ungefär 245 000 invånare. Kända platser och personer från Västernorrland: Höga Kusten, Kjell Lönnå, Foppa, Helene Sjöholm, Lars Lagerbäck, Y:et, Höga Kustenbron, Birsta City, MODO Hockey, Skuleskogens nationalpark, Gina Dirawi och mycket, mycket mer.

Folktandvården Västmanland

Västmanland är som Sverige i miniatyr. Här finns lite av allt. Skogar, sjöar, berg, små och stora kommuner med Västerås som den stora handelsstaden. Kultur, sport och bra kommunikationer kan Västmanland också erbjuda.

Folktandvården Västra Götaland

Västra Götaland består av 49 kommuner i Bohuslän, Dalsland och Västergötland. Här finns den lilla orten och den stora staden, hav och sjö, skog och jordbrukslandskap.