Annons

Tandhygienist, Resursteam Folktandvården Region Jönköpings län

Publicerad: 2020-02-03

Brinner du för jämlik tandvård och möjligheten till en god tandhälsa? Välkommen att söka en tjänst i Folktandvårdens resursteam! I den här rollen gör du skillnad!

Resursteamet är en central och nyinrättad funktion vid Folktandvården. Resursteamet består av tandsköterskor, tandläkare och tandhygienister med uppdrag att bemanna de av länets kliniker som har störst bemanningsbehov. För närvarande övervägande i den östra länsdelen. I de flesta fall rör det sig om klinker som har vakanser i avvaktan på nytillsättningar. Som del i resursteamet kommer du verka inom hela länet. Du reser på arbetstid med utgångspunkt i första hand från Nässjö.

Vi söker

Vi söker dig som är utbildad tandhygienist och har flerårig erfarenhet från yrket. Du har god erfarenhet av att på egen hand utföra revisionsundersökningar.

Då tjänsten innebär resor mellan de klinker som du bemannar är också körkort ett krav.

För tjänsten krävs att du har god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på det svenska språket. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet, kvalitetsmedvetenhet och viljan att bidra till ett gott arbetsklimat.

Vi erbjuder dig

I denna tjänst erbjuds du en anställning i Folktandvårdens resursteam. Anställningen är en projektanställning på två år, men du kan i grunden uppbära en tillsvidareanställning vid någon av våra kliniker. Under tiden för projektanställningen erbjuds du en lön med särskild förmånliga villkor. Anställningen erbjuds på heltid men annan tjänstgöringsgrad kan diskuteras.

Vi erbjuder ett förmånligt friskvårdsbidrag och för dig som flyttar till vårt län erbjuder vi flyttbidrag. Här kan du läsa mer om regionens övriga förmåner. 

Det här får du arbeta med

Som tandhygienist i Folktandvårdens resursteam får du arbeta med all tandvård till barn och vuxna som förekommer inom en tandhygienists kompetensområde. Du arbetar självständigt och tar inom ramen för din kompetens egna beslut gällande patientens behandling. Du bemöter och behandlar övervägande del barn men också vuxenpatienter på ett kvalitetssäkert och professionellt sätt. I rollen samarbetar du med övrig personal som också ingår i resursteamet och med tandsköterskor, tandhygienister, tandläkare och klinikledningar på de kliniker du bemannar.

För att du ska trivas hos oss

Du är en person med stort engagemang och ett entusiastiskt förhållningssätt. Du trivs att arbeta i team och genom att vara lyhörd och prestigelös bidrar du till en positiv stämning. Att vara tandhygienist i resursteam innebär en omväxlande arbetsmiljö. För att trivas med detta är du en flexibel person som har lätt att anpassa dig till ändrade omständigheter. Du ser möjligheter och drivs av förändringar.

Du känner dig trygg i din yrkesroll och trivs med patientkontakt. I mötet med patienter är du omsorgsfull och kvalitetsmedveten. Du är enkel och tydlig i din kommunikation och försäkrar dig alltid om att ditt budskap nått fram. Du är bekvämt med att även ensamarbete förekommer och kan självständigt fatta egna beslut.

Detta värderar vi högt

Är du nyfiken på våra värderingar, mål och visioner? Läs mer på Jobba hos Folktandvården.

Så här gör du om du är intresserad

Vid frågor kring tjänsten välkommen att kontakta allmäntandvårdens verksamhetschefer, Kent Wendelström 072-221 33 83 eller Michael Trollstad 073-433 17 53.

Sista ansökningsdag är den 1 mars 2020. Urval och intervjuer sker löpande så välkommen in med din ansökan redan idag! Vi undanber oss vänligen all kontakt med annonsförsäljare och rekryteringsföretag.

Arbetsgivarprofiler

Folktandvården Blekinge

Vår vision är ”Frisk mun för alla”. Det innebär att vi tar ansvar för folkhälsan genom att satsa på allt från förebyggande frisktandvård till förstklassig specialisttandvård. Sedan 2020 är vi ett eget dottervarumärke inom Folktandvården Blekinge. Vi står för tillgänglighet, moderna metoder och gott bemötande. Med kunskap, stolthet och glädje arbetar våra cirka 300 medarbetare för fler friska munnar. Vi har elva allmäntandvårdskliniker i länet, från Sölvesborg i väst till Jämjö i öst. Vi erbjuder även specialisttandvård i Karlskrona och Karlshamn.

Folktandvården Gävleborg

Sugen på nytt jobb? Vad söker du när du letar jobb? Det vet förstås inte vi. Däremot vet vi vad vi söker när vi anställer. Men det vet å andra sidan inte du. Det är det som gör livet så spännande. Det är mycket möjligt att du som letat dig till den här sidan har just det vi vill ha – och vi har det du vill ha. Ge oss ett par av dina minuter så kanske du och vi blir en ”perfect match”.

Folktandvården Jämtland Härjedalen

I vår region ligger vi steget före och står aldrig stilla. Här blommar nytänkande och innovationer. Vi har nära till både stad och fjäll. Är du intresserad att jobba på en mindre ort så finns många hälsocentraler och tandvårdskliniker runt om i hela regionen.

Folktandvården Norrbotten

är länets största arbetsgivare. Vi är cirka 7 500 anställda. De flesta av oss arbetar inom hälso- och sjukvården, men det finns även andra intressanta yrken inom till exempel kultur, ekonomi, personalfrågor, handläggning och information med mera.

Folktandvården Östergötland

”Ett glatt och kompetent gäng som hjälps åt och lyfter varandra. Vi har arbetsglädje och vilja.” – Christina, tandläkare "Vi är stora och vi samarbetar bra. Det gynnar kompetensutveckling, patientsäkerhet och vårdkvalitet." – Ruxandra, tandläkare "Fantastiska kollegor!" – Ellinor, tandsköterska

Folktandvården Region Halland

är en av Hallands största arbetsgivare med över 7 600 medarbetare. Huvuduppdraget är att verka för utveckling och tillväxt och för att erbjuda en god hälso- och sjukvård. Alla dessa delar är viktiga för att nå visionen – Halland bästa livsplatsen.

Folktandvården Region Jönköpings län

Redo att sätta tänderna i nya utmaningar? I Folktandvården Jönköpings län finns det möjligheter för dig att växa och bli ditt bästa yrkes-jag. Hitta din plats hos oss! Jönköpings region växer, och allt fler vill leva och bo hos oss. Det gör att vi inom Folktandvården också möter ett ökat behov av kunder att ta hand om. I regionen finns 26 allmäntand- vårdskliniker och alla 9 odontologiska specialiteter (fördelade på 12 specialist- kliniker), där våra 650 medarbetare varje dag ger våra invånare tandvård i världsklass.

Folktandvården Region Kronoberg

Folktandvården i Kronoberg är tillräckligt litet för att du ska kunna vara unik, men stort nog för att ge dig chansen att utvecklas – både som människa och i din yrkesroll. Därför kan du räkna med att bli ett bekant ansikte i organisationen, med möjlighet att påverka och en känsla av att bli sedd.

Folktandvården Region Örebro län

Visste du att 70 procent av alla svenskar bor inom en radie på 30 mil från Örebro? Örebro län har ett mycket centralt läge i Sverige, många starka företag, en expansiv huvudort i Örebro, attraktiva småkommuner, universitetssjukvård och ett universitet som växer. Det bor över 300 000 personer i länet.

Folktandvården Sörmland

är en precis lagom stor organisation. Det gör det lätt att trivas samtidigt som det finns ett stort kollegialt utbyte och möjlighet att utvecklas i sin profession på olika nivåer och med varierande ambitionsnivå. Vi är som en stor familj brukar vi säga.

Folktandvården Uppsala

Vi är en trygg arbetsgivare med cirka 600 medarbetare och en omtalat god arbetsmiljö. Hos oss kan du ta till vara din yrkeskompetens och arbeta varierat. Verksamheterna har god ekonomi och mycket nöjda patienter. På Folktandvården i Uppsala län arbetar vi aktivt för att alla ska känna sig sedda och vara delaktiga. Låter detta intressant? Kom och dela vårt driv!

Folktandvården Värmland

är mån om att du ska få en bra start hos oss. Närheten till våra specialister och tandvårdschef gör organisationen familjär och det finns stora möjligheter att påverka sin arbetssituation och karriär samt delta i utvecklingsarbete. Folktandvården Värmland har ca 540 medarbetare fördelat på 25 kliniker över hela länet, inklusive specialistkliniker inom alla områden.

Folktandvården Västernorrland

Mitt i Sverige, mitt i Norden, hittar du Västernorrland. Länet består av två landskap – Medelpad och Ångermanland – och har ungefär 245 000 invånare. Kända platser och personer från Västernorrland: Höga Kusten, Kjell Lönnå, Foppa, Helene Sjöholm, Lars Lagerbäck, Y:et, Höga Kustenbron, Birsta City, MODO Hockey, Skuleskogens nationalpark, Gina Dirawi och mycket, mycket mer.

Folktandvården Västmanland

Västmanland är som Sverige i miniatyr. Här finns lite av allt. Skogar, sjöar, berg, små och stora kommuner med Västerås som den stora handelsstaden. Kultur, sport och bra kommunikationer kan Västmanland också erbjuda.

Folktandvården Västra Götaland

Västra Götaland består av 49 kommuner i Bohuslän, Dalsland och Västergötland. Här finns den lilla orten och den stora staden, hav och sjö, skog och jordbrukslandskap.