Annons

Tandläkare med odontologiskt ledningsansvar (OLA)

Publicerad: 2022-02-23

Vi behöver dig som vill arbeta som odontologiskt ledningsansvarig tandläkare (OLA) för verksamheterna inom folktandvården i Region Jämtland Härjedalen. Folktandvården i länet har femton allmäntandvårdskliniker, varav fyra kliniker är belägna i Östersundsområdet och resterande i övriga delar av länet. I Östersund finns även specialisttandvården som också är en del i folktandvårdens verksamhet. Hösten 2018 startade vi upp vår nya jourklinik, tandakuten i Östersund.

Denna tjänst erbjuder en tillsvidareanställning på 100 % som tandläkare, med uppdrag som odontologiskt ledningsansvarig på 30 % under 3 år, 70 % arbete som tandläkare på klinik inom regionen.

Arbetsuppgifter

Du skall vara arbetsgivarrepresentant och ansvara för området och tillsammans med Tandvårdschefen/Verksamhetscheferna t.ex.
– samordna och prioritera resurser efter verksamheternas behov.
– Ingå i Folktandvårdens ledningsgrupp
– Medverka i områdets verksamhetsplanering och bokslut.
– Driva gränsöverskridande kvalitetsutveckling i ortodonlogiska frågor inkl medverka till lösningar till för kortare led- och väntetider samt delta i arbetet med kunskapsstyrning
– Medverka vid utredningar där odontologisk kompetens är nödvändig
– Ordförande i vårt Odontologiska Ledningsteam
– Tillsammans med OLU säkra att det finns goda övergripande rutiner för det odontologiska omhändertagandet av patienterna, inklusive journalföring, hantering av läkemedel och medicinsk utrustning
– Vara ett stöd till Tandvårdschefen i vårdgivarrollen.
– Vara stöd till verksamhetscheferna i arbetet med riskanalyser, avvikelser, LÖF-ärenden och vårdskadeutredningar inkl. Lex Maria-ärenden, uppföljning och utvärdering av vidtagna åtgärder, när OLU inte är mer lämpad.
– Samordna OLU inom området vilket bl.a. innebär att tillförsäkra att nödvändig information mellan OLU sker.

Kvalifikationer

Legitimerad Tandläkare med flera års erfarenhet
Stort utvecklingsintresse samt god samarbetsförmåga
Lätt att kommunicera i tal och skrift

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning:   Heltid

 Tillträde: Enligt överenskommelse

Ansök senast:   2022-03-20

Referensnummer:   Persr/161/2022

Välkommen att söka genom att:

Kontaktperson

Stefan StjernströmOmrådeschef063 147514 stefan.stjernstrom@regionjh.se

Fackliga företrädare

Per-Ola Malmström BlomÖvertandläkare063 147152 per-ola.malmstrom@regionjh.se
Stephanie BetzelÖvertandläkare063147123 stephanie.betzel@regionjh.se

Övrigt

Funktionen som OLA är ett tidsbegränsat ledningsuppdrag på deltid. Arbetet skall rymmas inom ordinarie arbetstid med schemalagd tid för uppdraget. Under uppdragstiden erhåller du erforderlig kompetensutveckling för uppdragets utförande.
Som medarbetare i Folktandvården Region Jämtland Härjedalen erbjuds du friskvårdspeng. Du blir automatiskt medlem i vår personalförening som erbjuder en mängd roliga och subventionerade aktiviteter året runt. Du erbjuds även rabatter vid köp på olika företag.

Ring oss gärna så berättar vi mer!

Arbetsgivarprofiler

Folktandvården Blekinge

Vår vision är ”Frisk mun för alla”. Det innebär att vi tar ansvar för folkhälsan genom att satsa på allt från förebyggande frisktandvård till förstklassig specialisttandvård. Sedan 2020 är vi ett eget dottervarumärke inom Folktandvården Blekinge. Vi står för tillgänglighet, moderna metoder och gott bemötande. Med kunskap, stolthet och glädje arbetar våra cirka 300 medarbetare för fler friska munnar. Vi har elva allmäntandvårdskliniker i länet, från Sölvesborg i väst till Jämjö i öst. Vi erbjuder även specialisttandvård i Karlskrona och Karlshamn.

Folktandvården Gävleborg

Sugen på nytt jobb? Vad söker du när du letar jobb? Det vet förstås inte vi. Däremot vet vi vad vi söker när vi anställer. Men det vet å andra sidan inte du. Det är det som gör livet så spännande. Det är mycket möjligt att du som letat dig till den här sidan har just det vi vill ha – och vi har det du vill ha. Ge oss ett par av dina minuter så kanske du och vi blir en ”perfect match”.

Folktandvården Jämtland Härjedalen

I vår region ligger vi steget före och står aldrig stilla. Här blommar nytänkande och innovationer. Vi har nära till både stad och fjäll. Är du intresserad att jobba på en mindre ort så finns många hälsocentraler och tandvårdskliniker runt om i hela regionen.

Folktandvården Norrbotten

är länets största arbetsgivare. Vi är cirka 7 500 anställda. De flesta av oss arbetar inom hälso- och sjukvården, men det finns även andra intressanta yrken inom till exempel kultur, ekonomi, personalfrågor, handläggning och information med mera.

Folktandvården Östergötland

”Ett glatt och kompetent gäng som hjälps åt och lyfter varandra. Vi har arbetsglädje och vilja.” – Christina, tandläkare "Vi är stora och vi samarbetar bra. Det gynnar kompetensutveckling, patientsäkerhet och vårdkvalitet." – Ruxandra, tandläkare "Fantastiska kollegor!" – Ellinor, tandsköterska

Folktandvården Region Halland

är en av Hallands största arbetsgivare med över 7 600 medarbetare. Huvuduppdraget är att verka för utveckling och tillväxt och för att erbjuda en god hälso- och sjukvård. Alla dessa delar är viktiga för att nå visionen – Halland bästa livsplatsen.

Folktandvården Region Jönköpings län

Redo att sätta tänderna i nya utmaningar? I Folktandvården Jönköpings län finns det möjligheter för dig att växa och bli ditt bästa yrkes-jag. Hitta din plats hos oss! Jönköpings region växer, och allt fler vill leva och bo hos oss. Det gör att vi inom Folktandvården också möter ett ökat behov av kunder att ta hand om. I regionen finns 26 allmäntand- vårdskliniker och alla 9 odontologiska specialiteter (fördelade på 12 specialist- kliniker), där våra 650 medarbetare varje dag ger våra invånare tandvård i världsklass.

Folktandvården Region Kronoberg

Folktandvården i Kronoberg är tillräckligt litet för att du ska kunna vara unik, men stort nog för att ge dig chansen att utvecklas – både som människa och i din yrkesroll. Därför kan du räkna med att bli ett bekant ansikte i organisationen, med möjlighet att påverka och en känsla av att bli sedd.

Folktandvården Region Örebro län

Visste du att 70 procent av alla svenskar bor inom en radie på 30 mil från Örebro? Örebro län har ett mycket centralt läge i Sverige, många starka företag, en expansiv huvudort i Örebro, attraktiva småkommuner, universitetssjukvård och ett universitet som växer. Det bor över 300 000 personer i länet.

Folktandvården Sörmland

är en precis lagom stor organisation. Det gör det lätt att trivas samtidigt som det finns ett stort kollegialt utbyte och möjlighet att utvecklas i sin profession på olika nivåer och med varierande ambitionsnivå. Vi är som en stor familj brukar vi säga.

Folktandvården Uppsala

Vi är en trygg arbetsgivare med cirka 600 medarbetare och en omtalat god arbetsmiljö. Hos oss kan du ta till vara din yrkeskompetens och arbeta varierat. Verksamheterna har god ekonomi och mycket nöjda patienter. På Folktandvården i Uppsala län arbetar vi aktivt för att alla ska känna sig sedda och vara delaktiga. Låter detta intressant? Kom och dela vårt driv!

Folktandvården Värmland

är mån om att du ska få en bra start hos oss. Närheten till våra specialister och tandvårdschef gör organisationen familjär och det finns stora möjligheter att påverka sin arbetssituation och karriär samt delta i utvecklingsarbete. Folktandvården Värmland har ca 540 medarbetare fördelat på 25 kliniker över hela länet, inklusive specialistkliniker inom alla områden.

Folktandvården Västernorrland

Mitt i Sverige, mitt i Norden, hittar du Västernorrland. Länet består av två landskap – Medelpad och Ångermanland – och har ungefär 245 000 invånare. Kända platser och personer från Västernorrland: Höga Kusten, Kjell Lönnå, Foppa, Helene Sjöholm, Lars Lagerbäck, Y:et, Höga Kustenbron, Birsta City, MODO Hockey, Skuleskogens nationalpark, Gina Dirawi och mycket, mycket mer.

Folktandvården Västmanland

Västmanland är som Sverige i miniatyr. Här finns lite av allt. Skogar, sjöar, berg, små och stora kommuner med Västerås som den stora handelsstaden. Kultur, sport och bra kommunikationer kan Västmanland också erbjuda.

Folktandvården Västra Götaland

Västra Götaland består av 49 kommuner i Bohuslän, Dalsland och Västergötland. Här finns den lilla orten och den stora staden, hav och sjö, skog och jordbrukslandskap.