Annons

Verksamhetschef, Folktandvården Region Jönköpings län

Publicerad: 2021-02-05

Klappar ditt hjärta för ledarskap, god munhälsa och verksamhetsutveckling? Då kan du vara en av våra två nya verksamhetschefer inom allmäntandvården.

Folktandvården, Region Jönköpings läns verksamhetsidé är ”god munhälsa hela livet, i hela länet”. Hos oss får du ett meningsfullt uppdrag i en spännande organisation med kompetenta kollegor, gott ledarskap och bra utvecklingsmöjligheter. Du får möjlighet att påverka och göra skillnad för människors hälsa. Tillsammans bygger vi framtidens Folktandvård för att möta invånarnas behov och förväntan om en modern, tillgänglig och jämlik tandvård som bidrar till visionen om ett bra liv i en attraktiv region.

Tjänsten som verksamhetschef är underställd tandvårdsdirektör och du arbetar i team med tre andra verksamhetschefer. Gemensamt har ni ett övergripande ansvar för allmäntandvårdens ledning, styrning och ekonomi. I ditt uppdrag arbetar du nära allmäntandvårdens klinikledningar, Folktandvårdens ledningsstab samt övriga chefer i Folktandvårdens ledning.

Uppdraget som verksamhetschef är initialt på 50 procent, övrig tid tjänstgör du kliniskt på en av länets kliniker.

Vi söker
Grunden för tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid i Folktandvården, Region Jönköpings län. Uppdraget som verksamhetschef är ett förordnande om initialt 50 procent med start enligt överenskommelse. Övrig tid arbetar du kliniskt som tandläkare på någon av länets kliniker.

För oss är det viktigt att du mår bra och därför erbjuder vi ett generöst friskvårdsbidrag till våra medarbetare. För dig som flyttar till vårt län erbjuder vi också flyttbidrag.

Placeringsort är Jönköping där Folktandvårdens ledningsstab finns på Rosenlunds vårdcentrum. Tjänsten innebär resor till länets kliniker.

Det här får du arbeta med
Tillsammans med övriga verksamhetschefer har du ett övergripande ansvar för verksamhet, medarbetare och ekonomi inom allmäntandvården. Som verksamhetschef upprättar och utvecklar du strategier, analyser, budget och verksamhetsplaner. Genom strategisk planering och resursfördelning säkerställer du god kvalitet i verksamheten och att Folktandvården lever upp till målet om en god munhälsa hela livet i hela länet. Tillsammans med övriga verksamhetschefer ansvarar du för allmäntandvårdens kvalitets- och verksamhetsutveckling.

Du har personalansvar och leder ett antal klinikchefer inom allmäntandvården i länet. Som chef utövar du ett nära ledarskap där du stöttar, coachar och utmanar. Du har arbetsmiljöansvar och genomför medarbetar-, lön- och kompetensutvecklingssamtal. Du för även fortlöpande planeringssamtal med dina klinikledningar. Utöver detta medverkar du i att planera och leda möten och forum för samtliga klinikledningar inom allmäntandvården.

Som verksamhetschef har du ett övergripande odontologiskt ansvar för allmäntandvården. Detta innebär stöd vid patientärenden och Lex Maria, röntgenansvar och hantering av taxa. Även mer specifika arbetsuppgifter inom det operativa ledningsarbetet fördelas mellan verksamhetscheferna.

Verksamhetschefer i allmäntandvården finns representerade i Folktandvårdens ledningsgrupp och andra strategiska ledningsform, nätverk och grupper. Tillsammans med övriga verksamhetschefer och stabsledning leder du arbetet med att forma framtidens Folktandvård.

För att du ska trivas hos oss
Vi söker dig som har goda chef- och ledaregenskaper. Som ledare är du trygg, stabil och har självinsikt. Du tänker strategiskt och har en helhetssyn på verksamheten, där Folktandvården är en del i Region Jönköpings län. Du arbetar effektivt med fokus på mål och resultat men alltid med hög kvalitet. Genom uthållighet och långsiktig stabilitet skapar du struktur.

Du besitter en förmåga att motivera dina medarbetare. Du får andra att växa i sina roller och på detta sätt utvecklar du verksamheten. Arbetet kräver mycket god samarbetsförmåga och bygger på att du är relationsskapande både internt och externt. Genom en utvecklad kommunikativ förmåga, inspirerar och påverkar du andra till nya synsätt och skapar förutsättningar för förändringsarbete. Du både talar och skriver god svenska och kan anpassa din kommunikation efter mottagaren.

Som person arbetar du strukturerat och prioriterar ditt arbete på självständigt sätt. Du planerar, analyserar och följer upp. När verkligheten inte följer planen är du flexibel och lösningsorienterad.

Detta värderar vi högt
Är du nyfiken på våra värderingar, mål och visioner? Då tycker vi att du ska läsa mer på Jobba hos Folktandvården.

Så här gör du om du är intresserad
Vill du veta mer är du välkommen att kontakta Tandvårdsdirektör Agnetha Bartoll,  0706-32 53 32 eller HR-chef Anna Brolin 0761-27 90 42.

Sista ansökningsdag är den 14 februari. Urval sker löpande så välkommen med din ansökan redan idag!

Vi undanber oss all kontakt med annonsförsäljare och rekryteringsföretag.

Arbetsgivarprofiler

Folktandvården Blekinge

Vår vision är ”Frisk mun för alla”. Det innebär att vi tar ansvar för folkhälsan genom att satsa på allt från förebyggande frisktandvård till förstklassig specialisttandvård. Sedan 2020 är vi ett eget dottervarumärke inom Folktandvården Blekinge. Vi står för tillgänglighet, moderna metoder och gott bemötande. Med kunskap, stolthet och glädje arbetar våra cirka 300 medarbetare för fler friska munnar. Vi har elva allmäntandvårdskliniker i länet, från Sölvesborg i väst till Jämjö i öst. Vi erbjuder även specialisttandvård i Karlskrona och Karlshamn.

Folktandvården Gävleborg

Sugen på nytt jobb? Vad söker du när du letar jobb? Det vet förstås inte vi. Däremot vet vi vad vi söker när vi anställer. Men det vet å andra sidan inte du. Det är det som gör livet så spännande. Det är mycket möjligt att du som letat dig till den här sidan har just det vi vill ha – och vi har det du vill ha. Ge oss ett par av dina minuter så kanske du och vi blir en ”perfect match”.

Folktandvården Jämtland Härjedalen

I vår region ligger vi steget före och står aldrig stilla. Här blommar nytänkande och innovationer. Vi har nära till både stad och fjäll. Är du intresserad att jobba på en mindre ort så finns många hälsocentraler och tandvårdskliniker runt om i hela regionen.

Folktandvården Norrbotten

är länets största arbetsgivare. Vi är cirka 7 500 anställda. De flesta av oss arbetar inom hälso- och sjukvården, men det finns även andra intressanta yrken inom till exempel kultur, ekonomi, personalfrågor, handläggning och information med mera.

Folktandvården Östergötland

”Ett glatt och kompetent gäng som hjälps åt och lyfter varandra. Vi har arbetsglädje och vilja.” – Christina, tandläkare "Vi är stora och vi samarbetar bra. Det gynnar kompetensutveckling, patientsäkerhet och vårdkvalitet." – Ruxandra, tandläkare "Fantastiska kollegor!" – Ellinor, tandsköterska

Folktandvården Region Halland

är en av Hallands största arbetsgivare med över 7 600 medarbetare. Huvuduppdraget är att verka för utveckling och tillväxt och för att erbjuda en god hälso- och sjukvård. Alla dessa delar är viktiga för att nå visionen – Halland bästa livsplatsen.

Folktandvården Region Jönköpings län

Redo att sätta tänderna i nya utmaningar? I Folktandvården Jönköpings län finns det möjligheter för dig att växa och bli ditt bästa yrkes-jag. Hitta din plats hos oss! Jönköpings region växer, och allt fler vill leva och bo hos oss. Det gör att vi inom Folktandvården också möter ett ökat behov av kunder att ta hand om. I regionen finns 26 allmäntand- vårdskliniker och alla 9 odontologiska specialiteter (fördelade på 12 specialist- kliniker), där våra 650 medarbetare varje dag ger våra invånare tandvård i världsklass.

Folktandvården Region Kronoberg

Folktandvården i Kronoberg är tillräckligt litet för att du ska kunna vara unik, men stort nog för att ge dig chansen att utvecklas – både som människa och i din yrkesroll. Därför kan du räkna med att bli ett bekant ansikte i organisationen, med möjlighet att påverka och en känsla av att bli sedd.

Folktandvården Region Örebro län

Visste du att 70 procent av alla svenskar bor inom en radie på 30 mil från Örebro? Örebro län har ett mycket centralt läge i Sverige, många starka företag, en expansiv huvudort i Örebro, attraktiva småkommuner, universitetssjukvård och ett universitet som växer. Det bor över 300 000 personer i länet.

Folktandvården Sörmland

är en precis lagom stor organisation. Det gör det lätt att trivas samtidigt som det finns ett stort kollegialt utbyte och möjlighet att utvecklas i sin profession på olika nivåer och med varierande ambitionsnivå. Vi är som en stor familj brukar vi säga.

Folktandvården Uppsala

Vi är en trygg arbetsgivare med cirka 600 medarbetare och en omtalat god arbetsmiljö. Hos oss kan du ta till vara din yrkeskompetens och arbeta varierat. Verksamheterna har god ekonomi och mycket nöjda patienter. På Folktandvården i Uppsala län arbetar vi aktivt för att alla ska känna sig sedda och vara delaktiga. Låter detta intressant? Kom och dela vårt driv!

Folktandvården Värmland

är mån om att du ska få en bra start hos oss. Närheten till våra specialister och tandvårdschef gör organisationen familjär och det finns stora möjligheter att påverka sin arbetssituation och karriär samt delta i utvecklingsarbete. Folktandvården Värmland har ca 540 medarbetare fördelat på 25 kliniker över hela länet, inklusive specialistkliniker inom alla områden.

Folktandvården Västernorrland

Mitt i Sverige, mitt i Norden, hittar du Västernorrland. Länet består av två landskap – Medelpad och Ångermanland – och har ungefär 245 000 invånare. Kända platser och personer från Västernorrland: Höga Kusten, Kjell Lönnå, Foppa, Helene Sjöholm, Lars Lagerbäck, Y:et, Höga Kustenbron, Birsta City, MODO Hockey, Skuleskogens nationalpark, Gina Dirawi och mycket, mycket mer.

Folktandvården Västmanland

Västmanland är som Sverige i miniatyr. Här finns lite av allt. Skogar, sjöar, berg, små och stora kommuner med Västerås som den stora handelsstaden. Kultur, sport och bra kommunikationer kan Västmanland också erbjuda.

Folktandvården Västra Götaland

Västra Götaland består av 49 kommuner i Bohuslän, Dalsland och Västergötland. Här finns den lilla orten och den stora staden, hav och sjö, skog och jordbrukslandskap.