Annons

Verksamhetschef inom specialisttandvården, Region Västernorrland

Publicerad: 2022-03-14

Region Västernorrland är en av länets största arbetsgivare med cirka 6500 medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att utveckla regionen, hälso- och sjukvården och tandvården. Hos oss får du möjlighet till ett arbete där du gör skillnad för invånarna, i ett län som erbjuder både aktivitet och avkoppling.
Folktandvården i Västernorrland bedriver såväl allmäntandvård som specialisttandvård. Folktandvården ska erbjuda invånarna en tandvård som är av hög kvalitet, patientsäker och tillgänglig. Specialisttandvården är remissmottagare från Folktandvården, privata mottagningar samt från Hälso-och sjukvård. Enheterna inom specialisttandvården ska förutom sitt vårduppdrag även ansvara för att bedriva vidareutbildning för tandvårdspersonal. Verksamhetschefen har det fulla ansvaret för verksamhet, personal, ekonomi, kvalitet och patientsäkerhet. Det innebär bland annat att på en övergripande nivå säkerställa bemanning, kunskapsutbyte och kompetensutveckling, tillika att verksamheten bedrivs kvalitetssäkert och utvecklingsorienterat. Detta för att skapa en god, jämlik och effektiv vård. Som verksamhetschef är du direkt underställd Tandvårdsdirektören för Folktandvården och ingår i förvaltningens ledningsgrupp där strategiska verksamhetsfrågor hanteras och beslutas. Du har det övergripande ansvaret för ditt verksamhetsområde med tre underställda enhetschefer och ett 60-tal medarbetare. Du leder den lokala ledningsgruppen samt facklig samverkan i verksamhetsråd. En viktig del i ditt ansvar är samverkan, såväl inom ditt eget verksamhetsområde som inom hela Folktandvården och med berörda verksamheter i regionen. Som verksamhetschef samverkar du även med externa aktörer, lokalt och nationellt.

Arbetsuppgifter

I arbetsuppgifterna ingår förutom det som framgår av ansvar och befogenheter att:

– ansvarar för att systematiskt styra och säkerställa arbetet med planering, genomförande och uppföljning av verksamhetsområdets verksamhet genom tillit, dialog och delaktighet.
– aktivt delta i samverkan och samordning inom förvaltningen
– arbetar med och bidrar till en god arbetsmiljö utifrån regionens vision och värderingar.
– leda verksamhetsområdets ledningsgrupp
– ansvara för att skapa samverkan och samordning inom verksamhetsområdet
– övergripande ansvar för att utveckla arbetssätt, processer och organisation
– säkerställa att Specialisttandvården uppfyller utbildningsuppdraget för Allmäntandvården
– stödja enhetscheferna i deras uppdrag
– ansvara för att facklig samverkan sker inom verksamheten i ett gemensamt verksamhetsråd.
– Ytterst ansvarig för ST-organisationen inom Specialisttandvården

En viktig del i det övergripande uppdraget är att fortsätta att bygga en robust Specialisttandvård för att kunna erbjuda en kvalitativt god och patientsäker vård. Fortsatt driva utbildnings- och utvecklingsfrågor för att Specialisttandvården ska kunna stötta med kunskap i Allmäntandvården. Att vidareutveckla en modern och utvecklingsorienterad organisation där forskning är en av delarna. Att tillsammans med organisationen utveckla arbetssätt och samarbeten för att fortsatt klara Specialisttandvårdens uppdrag.

Kvalifikationer

Vi söker dig med svensk tandläkarexamen och flerårig chefs- och ledarerfarenhet. Vidare leder, motiverar och förser du andra med befogenheter som krävs för att effektivt nå gemensamma mål. Vi ser även att du i rollen har kunskap om och erfarenhet av arbete inom tandvård samt en politiskt styrd organisation. Du har goda kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift.

Det ses som meriterande om du har erfarenhet av att leda förändringsarbete samt leda andra chefer. Har du erfarenhet av patientsäkerhetsarbete och komplicerade avvikelser ses även detta som meriterande.

För att lyckas i rollen ser vi att du har en god samarbetsförmåga, tänker strategiskt, kommunicerar på ett tydligt sätt och är strukturerad. Vidare leder, motiverar och förser du andra med befogenheter som krävs för att effektivt nå gemensamma mål. Du har en helhetssyn, tar hänsyn till det större perspektivet och ser till hela verksamhetens bästa i agerande och beslut.

Anställningen är en tillsvidareanställning i grundprofessionen och chefsförordnandet är tidsbegränsat på 4-6 år. Chefer i Region Västernorrland företräder arbetsgivaren och utövar ett ledarskap som har sin grund i vår policy för medarbetarskap och ledarskap där du är en kulturbärare som baserar ditt ledarskap på tillit och kunskap.

Regionen arbetar sedan många år med att skapa förutsättningar för att bidra till friska och hälsosamma medarbetare. Du får tillgång till regionens friskvårdsanläggningar i Sundsvall, Härnösand, Örnsköldsvik samt Sollefteå. Genom din anställning hos oss har du flera anställningsförmåner som exempelvis tillägg till föräldraförsäkringen, extra semesterdagar när du fyllt 40 år, möjlighet att löneväxla till tjänstepension. Att du mår bra och trivs är viktigt för oss. Region Västernorrlands arbetsplatser är rökfria och vi tillämpar rökfri arbetstid.

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.

Anställning

Tillsvidare

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2022-04-28

 Sök jobbet här 

Upplysningar/fackliga kontaktpersoner

Annri Thimstrand
Förvaltningschef
Telefon: 073-2747717
Kajsa Milsten
Tjänstetandläkarna
Laxika Grahn
SRAT
Telefon: 060-14 98 70
Camilla Johansson
Vision
Telefon: +4660182160
Arbetsgivarprofiler

Folktandvården Blekinge

Vår vision är ”Frisk mun för alla”. Det innebär att vi tar ansvar för folkhälsan genom att satsa på allt från förebyggande frisktandvård till förstklassig specialisttandvård. Sedan 2020 är vi ett eget dottervarumärke inom Folktandvården Blekinge. Vi står för tillgänglighet, moderna metoder och gott bemötande. Med kunskap, stolthet och glädje arbetar våra cirka 300 medarbetare för fler friska munnar. Vi har elva allmäntandvårdskliniker i länet, från Sölvesborg i väst till Jämjö i öst. Vi erbjuder även specialisttandvård i Karlskrona och Karlshamn.

Folktandvården Gävleborg

Sugen på nytt jobb? Vad söker du när du letar jobb? Det vet förstås inte vi. Däremot vet vi vad vi söker när vi anställer. Men det vet å andra sidan inte du. Det är det som gör livet så spännande. Det är mycket möjligt att du som letat dig till den här sidan har just det vi vill ha – och vi har det du vill ha. Ge oss ett par av dina minuter så kanske du och vi blir en ”perfect match”.

Folktandvården Jämtland Härjedalen

I vår region ligger vi steget före och står aldrig stilla. Här blommar nytänkande och innovationer. Vi har nära till både stad och fjäll. Är du intresserad att jobba på en mindre ort så finns många hälsocentraler och tandvårdskliniker runt om i hela regionen.

Folktandvården Norrbotten

är länets största arbetsgivare. Vi är cirka 7 500 anställda. De flesta av oss arbetar inom hälso- och sjukvården, men det finns även andra intressanta yrken inom till exempel kultur, ekonomi, personalfrågor, handläggning och information med mera.

Folktandvården Östergötland

”Ett glatt och kompetent gäng som hjälps åt och lyfter varandra. Vi har arbetsglädje och vilja.” – Christina, tandläkare "Vi är stora och vi samarbetar bra. Det gynnar kompetensutveckling, patientsäkerhet och vårdkvalitet." – Ruxandra, tandläkare "Fantastiska kollegor!" – Ellinor, tandsköterska

Folktandvården Region Halland

är en av Hallands största arbetsgivare med över 7 600 medarbetare. Huvuduppdraget är att verka för utveckling och tillväxt och för att erbjuda en god hälso- och sjukvård. Alla dessa delar är viktiga för att nå visionen – Halland bästa livsplatsen.

Folktandvården Region Jönköpings län

Redo att sätta tänderna i nya utmaningar? I Folktandvården Jönköpings län finns det möjligheter för dig att växa och bli ditt bästa yrkes-jag. Hitta din plats hos oss! Jönköpings region växer, och allt fler vill leva och bo hos oss. Det gör att vi inom Folktandvården också möter ett ökat behov av kunder att ta hand om. I regionen finns 26 allmäntand- vårdskliniker och alla 9 odontologiska specialiteter (fördelade på 12 specialist- kliniker), där våra 650 medarbetare varje dag ger våra invånare tandvård i världsklass.

Folktandvården Region Kronoberg

Folktandvården i Kronoberg är tillräckligt litet för att du ska kunna vara unik, men stort nog för att ge dig chansen att utvecklas – både som människa och i din yrkesroll. Därför kan du räkna med att bli ett bekant ansikte i organisationen, med möjlighet att påverka och en känsla av att bli sedd.

Folktandvården Region Örebro län

Visste du att 70 procent av alla svenskar bor inom en radie på 30 mil från Örebro? Örebro län har ett mycket centralt läge i Sverige, många starka företag, en expansiv huvudort i Örebro, attraktiva småkommuner, universitetssjukvård och ett universitet som växer. Det bor över 300 000 personer i länet.

Folktandvården Sörmland

är en precis lagom stor organisation. Det gör det lätt att trivas samtidigt som det finns ett stort kollegialt utbyte och möjlighet att utvecklas i sin profession på olika nivåer och med varierande ambitionsnivå. Vi är som en stor familj brukar vi säga.

Folktandvården Uppsala

Vi är en trygg arbetsgivare med cirka 600 medarbetare och en omtalat god arbetsmiljö. Hos oss kan du ta till vara din yrkeskompetens och arbeta varierat. Verksamheterna har god ekonomi och mycket nöjda patienter. På Folktandvården i Uppsala län arbetar vi aktivt för att alla ska känna sig sedda och vara delaktiga. Låter detta intressant? Kom och dela vårt driv!

Folktandvården Värmland

är mån om att du ska få en bra start hos oss. Närheten till våra specialister och tandvårdschef gör organisationen familjär och det finns stora möjligheter att påverka sin arbetssituation och karriär samt delta i utvecklingsarbete. Folktandvården Värmland har ca 540 medarbetare fördelat på 25 kliniker över hela länet, inklusive specialistkliniker inom alla områden.

Folktandvården Västernorrland

Mitt i Sverige, mitt i Norden, hittar du Västernorrland. Länet består av två landskap – Medelpad och Ångermanland – och har ungefär 245 000 invånare. Kända platser och personer från Västernorrland: Höga Kusten, Kjell Lönnå, Foppa, Helene Sjöholm, Lars Lagerbäck, Y:et, Höga Kustenbron, Birsta City, MODO Hockey, Skuleskogens nationalpark, Gina Dirawi och mycket, mycket mer.

Folktandvården Västmanland

Västmanland är som Sverige i miniatyr. Här finns lite av allt. Skogar, sjöar, berg, små och stora kommuner med Västerås som den stora handelsstaden. Kultur, sport och bra kommunikationer kan Västmanland också erbjuda.

Folktandvården Västra Götaland

Västra Götaland består av 49 kommuner i Bohuslän, Dalsland och Västergötland. Här finns den lilla orten och den stora staden, hav och sjö, skog och jordbrukslandskap.