Annons

Verksamhetschef till Folktandvården Nyhem

Publicerad: 2020-11-25

Är du en engagerad person med stark vilja att arbeta kvalitets- och resultatinriktat? Vill du agera förebild, arbeta för att skapa gemensamma visioner och ta till vara handlingskraften hos dina medarbetare. Då är rollen som verksamhetschef något för dig! Du förväntas stå för ett tydligt ledarskap och inte vara rädd för att bemöta olika åsikter eller fatta svåra beslut. Du ger också förutsättningar för dina medarbetare att utvecklas och växa i sina roller. Varmt välkommen till oss!

I nära anslutning till Högskolan ligger Halmstads nyrenoverade folktandvårds klinik. Kliniken med vit- och korallgrön silhuett erbjuder 12 behandlingsrum utrustade med effektiv luftkonditionering, något som uppskattas under de varma sommardagarna i soliga Halmstad. Vi som arbetar här är ett påhittigt och kunskapsdrivet gäng. Vi har en god gemenskap och tät sammanhållning. I vårt stora och gemytliga fikarum bjuds det ofta på något som höjer blodsockret och humöret när arbetsveckan går mot sitt slut.

Det finns en stor framåtanda på kliniken och en vilja att vara i framkant. Vi utför avancerade behandlingar som operativa extraktioner, implantatprotetik och implantatkirurgi. Vi arbetar med de senaste, mest moderna materialen och har, digitala sensorer, OPG, scanner med mera. Närhet och gott samarbete med specialisttandvården möjliggör ständig kompetensutveckling.

Din roll hos oss

I din roll som verksamhetschef leder och utvecklar du verksamheten utifrån de ramar som ges. Inom dessa ramar har du som chef frihet och ansvar att självständigt arbeta för att utveckla en – för patienter och kunder – effektiv, kvalitativ och attraktiv verksamhet med ett hållbart och stimulerande arbetsklimat för medarbetarna. Chefsrollen är en kombination av både strategiskt och operativt ledarskap där du har ansvaret för klinikens ekonomi, verksamhet och medarbetare. Samverkan och nära dialog med övriga folktandvårdskliniker och vårdcentraler inom Närsjukvården Halland och andra samarbetspartners är en del av uppdraget. Förvaltningens HR-partner, ekonomer och kommunikatörer finns för att stötta dig i ditt uppdrag. Du har även en kliniksamordnare till din hjälp på kliniken.

Du rapporterar direkt till chefen för Folktandvården Halland och ingår i Tandvårdens ledningsgrupp, en roll som kräver ett helhetstänkande utifrån organisationens bästa.

Som chef och ledare i Folktandvården Halland är ditt uppdrag att styra och leda med fokus på resultat och att engagera och entusiasmera medarbetarna på kliniken och med det menar vi att vara:

  • Ledaren som får medarbetarna engagerade, etablerar målen och ser till att dessa uppnås på bästa sätt.
  • Organisatören som planerar, samordnar och följer upp.
  • Strategen som ser framåt och planerar såväl utifrån ett kortsiktigt som långsiktigt perspektiv.
  • Den resultatorienterade som håller sig uppdaterad om konkurrenter och trender som påverka verksamheten.
  • Visionären som bedriver utveckling och förändring.
  • Lagledaren som uppmuntrar varje individs kompetens, utvecklingsbehov och skapar ”vi-anda” samt har god förmåga att delegera och få människor att växa.
  • Kommunikatören som skapar delaktighet genom att kommunicera händelser och beslut i rätt tid.

Din profil

Vi söker dig med goda chefs- och ledaregenskaper. Tidigare erfarenhet av ledande befattning inom tandvård eller annan hälso- och sjukvård ses som mycket värdefullt och är meriterande. Du har universitets- eller högskoleutbildning inom tandvård eller annan utbildning, som arbetsgivaren bedömer relevant. Vidare är det önskvärt att du har genomgått någon form av ledarskapsutbildning och har dokumenterad erfarenhet av ett gott och uppskattat ledarskap.

Du har ett stort människointresse, lätt för att skapa och behålla goda relationer och förmåga att leda och entusiasmera medarbetarna. Som person är du analytisk och lyhörd. Vidare har du förmåga att delegera uppgifter till dina medarbetare på ett tydligt och tillitsfullt sätt. Du är förtroendeingivande och har förmåga att kunna fatta snabba, men genomtänkta och kloka beslut utifrån ett helhetsperspektiv. Dessutom är du resultat- och målinriktad och har en god kommunikativ förmåga. Att arbeta utvecklingsorienterat är naturligt för dig, vilket innebär att du tar initiativ till att leda förändringar för att kontinuerligt utveckla och förbättra verksamheten. Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Varmt välkommen med din ansökan!

Om oss
Region Halland är till för alla som bor och arbetar här i Halland. Vi är över 8 000 medarbetare inom 370 olika yrken som alla arbetar för att erbjuda en god hälso- och sjukvård och att främja tillväxt och utveckling. Vi ansvarar också för kollektivtrafiken i Halland och driver frågor inom områden som näringsliv, kultur och utbildning. Vår vision är ”Halland ­ – bästa livsplatsen” och med det menar vi att Halland ska bli den bästa platsen att bo på, utbilda sig, arbeta och driva företag i. Vi har kommit en bra bit på vägen, välkommen att följa med oss på vår resa!

Arbetsgivarprofiler

Folktandvården Blekinge

Vår vision är ”Frisk mun för alla”. Det innebär att vi tar ansvar för folkhälsan genom att satsa på allt från förebyggande frisktandvård till förstklassig specialisttandvård. Sedan 2020 är vi ett eget dottervarumärke inom Folktandvården Blekinge. Vi står för tillgänglighet, moderna metoder och gott bemötande. Med kunskap, stolthet och glädje arbetar våra cirka 300 medarbetare för fler friska munnar. Vi har elva allmäntandvårdskliniker i länet, från Sölvesborg i väst till Jämjö i öst. Vi erbjuder även specialisttandvård i Karlskrona och Karlshamn.

Folktandvården Gävleborg

Sugen på nytt jobb? Vad söker du när du letar jobb? Det vet förstås inte vi. Däremot vet vi vad vi söker när vi anställer. Men det vet å andra sidan inte du. Det är det som gör livet så spännande. Det är mycket möjligt att du som letat dig till den här sidan har just det vi vill ha – och vi har det du vill ha. Ge oss ett par av dina minuter så kanske du och vi blir en ”perfect match”.

Folktandvården Jämtland Härjedalen

I vår region ligger vi steget före och står aldrig stilla. Här blommar nytänkande och innovationer. Vi har nära till både stad och fjäll. Är du intresserad att jobba på en mindre ort så finns många hälsocentraler och tandvårdskliniker runt om i hela regionen.

Folktandvården Norrbotten

är länets största arbetsgivare. Vi är cirka 7 500 anställda. De flesta av oss arbetar inom hälso- och sjukvården, men det finns även andra intressanta yrken inom till exempel kultur, ekonomi, personalfrågor, handläggning och information med mera.

Folktandvården Östergötland

”Ett glatt och kompetent gäng som hjälps åt och lyfter varandra. Vi har arbetsglädje och vilja.” – Christina, tandläkare "Vi är stora och vi samarbetar bra. Det gynnar kompetensutveckling, patientsäkerhet och vårdkvalitet." – Ruxandra, tandläkare "Fantastiska kollegor!" – Ellinor, tandsköterska

Folktandvården Region Halland

är en av Hallands största arbetsgivare med över 7 600 medarbetare. Huvuduppdraget är att verka för utveckling och tillväxt och för att erbjuda en god hälso- och sjukvård. Alla dessa delar är viktiga för att nå visionen – Halland bästa livsplatsen.

Folktandvården Region Jönköpings län

Redo att sätta tänderna i nya utmaningar? I Folktandvården Jönköpings län finns det möjligheter för dig att växa och bli ditt bästa yrkes-jag. Hitta din plats hos oss! Jönköpings region växer, och allt fler vill leva och bo hos oss. Det gör att vi inom Folktandvården också möter ett ökat behov av kunder att ta hand om. I regionen finns 26 allmäntand- vårdskliniker och alla 9 odontologiska specialiteter (fördelade på 12 specialist- kliniker), där våra 650 medarbetare varje dag ger våra invånare tandvård i världsklass.

Folktandvården Region Kronoberg

Folktandvården i Kronoberg är tillräckligt litet för att du ska kunna vara unik, men stort nog för att ge dig chansen att utvecklas – både som människa och i din yrkesroll. Därför kan du räkna med att bli ett bekant ansikte i organisationen, med möjlighet att påverka och en känsla av att bli sedd.

Folktandvården Region Örebro län

Visste du att 70 procent av alla svenskar bor inom en radie på 30 mil från Örebro? Örebro län har ett mycket centralt läge i Sverige, många starka företag, en expansiv huvudort i Örebro, attraktiva småkommuner, universitetssjukvård och ett universitet som växer. Det bor över 300 000 personer i länet.

Folktandvården Sörmland

är en precis lagom stor organisation. Det gör det lätt att trivas samtidigt som det finns ett stort kollegialt utbyte och möjlighet att utvecklas i sin profession på olika nivåer och med varierande ambitionsnivå. Vi är som en stor familj brukar vi säga.

Folktandvården Uppsala

Vi är en trygg arbetsgivare med cirka 600 medarbetare och en omtalat god arbetsmiljö. Hos oss kan du ta till vara din yrkeskompetens och arbeta varierat. Verksamheterna har god ekonomi och mycket nöjda patienter. På Folktandvården i Uppsala län arbetar vi aktivt för att alla ska känna sig sedda och vara delaktiga. Låter detta intressant? Kom och dela vårt driv!

Folktandvården Värmland

är mån om att du ska få en bra start hos oss. Närheten till våra specialister och tandvårdschef gör organisationen familjär och det finns stora möjligheter att påverka sin arbetssituation och karriär samt delta i utvecklingsarbete. Folktandvården Värmland har ca 540 medarbetare fördelat på 25 kliniker över hela länet, inklusive specialistkliniker inom alla områden.

Folktandvården Västernorrland

Mitt i Sverige, mitt i Norden, hittar du Västernorrland. Länet består av två landskap – Medelpad och Ångermanland – och har ungefär 245 000 invånare. Kända platser och personer från Västernorrland: Höga Kusten, Kjell Lönnå, Foppa, Helene Sjöholm, Lars Lagerbäck, Y:et, Höga Kustenbron, Birsta City, MODO Hockey, Skuleskogens nationalpark, Gina Dirawi och mycket, mycket mer.

Folktandvården Västmanland

Västmanland är som Sverige i miniatyr. Här finns lite av allt. Skogar, sjöar, berg, små och stora kommuner med Västerås som den stora handelsstaden. Kultur, sport och bra kommunikationer kan Västmanland också erbjuda.

Folktandvården Västra Götaland

Västra Götaland består av 49 kommuner i Bohuslän, Dalsland och Västergötland. Här finns den lilla orten och den stora staden, hav och sjö, skog och jordbrukslandskap.