Annons

Verksamhetschefer till Folktandvården Halland

Publicerad: 2023-05-05

Närsjukvården Halland

Vill du sätta din prägel på Hallands Folktandvårdskliniker och jobba fram nya arbetssätt för att möta framtiden? Då är rollen som verksamhetschef helt rätt för dig. Vi söker nu dig som är engagerad och resultatinriktad med ett starkt driv att jobba strategiskt.

Vi på Folktandvården Halland ställer om och strukturerar oss för att säkerställa och möta framtidens tandvård. Som ett led i detta fördelar vi om vår ledningsstruktur och rekryterar sju verksamhetschefer och 14 avdelningschefer, som tillsammans med medarbetarna kommer att leda Folktandvården Halland. Annonsen för avdelningschefstjänsterna publiceras i början av augusti.

Om Folktandvården Halland

Folktandvården Hallands uppdrag är att ge en god och nära tandvård för invånare och besökare i Halland. Hos oss är barn, unga och vuxna välkomna. Vi är drygt 370 medarbetare som bemannar våra 20 kliniker i hela Halland, från Kolla i norr till Knäred i söder. Inom Folktandvården finns också fyra tandregleringskliniker och ett tandtekniskt laboratorium som arbetar tätt ihop med allmäntandvården. Vi satsar på kompetensutveckling, samarbete, forskning och god arbetsmiljö för ständig utveckling av alla våra verksamheter.

Folktandvårdens kliniker organiseras nu i sju enheter med en verksamhetschef och avdelningschefer för respektive enhet. Våra sju enheter är:

 • Folktandvården Kolla, Bua, Fjärås, Åsa och Veddige.
 • Folktandvården Västra Vall, Breared och Tvååker.
 • Folktandvården Falkenberg, Getinge och Ullared.
 • Folktandvården City Halmstad, Oskarström och Hyltebruk.
 • Folktandvården Nyhem och Vallås.
 • Folktandvården Söndrum, Laholm och Knäred.
 • Tandregleringen, tandtekniskt laboratorium och avdelningen för utveckling och stöd.

En chefsroll för dig som vill påverka – på riktigt

Folktandvården Halland söker nu dig som vill arbeta tillsammans för en tandvård som ska vara enkel att välja, tillgänglig på nya sätt och välkomnande för alla. Vi är måna om att arbeta för högkvalitativa verksamheter med patienten i fokus.

Som verksamhetschef kommer du att ha det övergripande och strategiska ansvaret över din enhet rörande personal, ekonomi och verksamhet. Du har en avgörande roll i att initiera, utforma och implementera strategier som styr enheten och hela Folktandvården närmare våra långsiktiga mål. Detta kan bland annat innebära långsiktigt arbete med kompetensförsörjande strategier, kulturarbete och digitalisering.

Tillsammans med övriga verksamhetschefer utgör du ledningsgruppen för Folktandvården Halland. Här ges dina idéer och tankar utrymme att översättas i praktisk handling med hjälp av enheternas avdelningschefer och medarbetare.

Som chef och ledare inom Folktandvården och Region Halland arbetar du i enlighet med vårt chefsuppdrag, vilket innebär att du styr och leder med fokus på resultat samt engagerar och entusiasmerar dina medarbetare. Du rapporterar till områdeschef för Folktandvården.

Eventuell möjlighet till kliniskt utövande i din grundprofession, detta beslutas i dialog med områdeschef.

En utvecklingsorienterad chef med fokus på framtid

Vi söker dig vars ledarskap präglas av viljan att nå resultat, genom gott samarbete med andra. Som person är du trygg i din roll med ett pedagogiskt och coachande förhållningssätt. Du samverkar över gränserna med förmågan att skapa och bibehålla goda relationer.

Med dig in i rollen har du förståelse för och insikt i tandvårdens möjligheter och utmaningar. Du följer omvärldens utveckling och tänker nytt och brett. Med förmågan att sätta ett strategiskt perspektiv på frågor bygger du en inspirerande och utvecklande arbetsmiljö, och arbetar för att skapa förutsättningar för att verksamheterna ska kunna nå våra mål.

Du har tidigare erfarenhet av utvecklings- och förbättringsarbete på strategisk nivå med vana att delegera.

Utöver dina personliga egenskaper har du adekvat högskole-/universitetsexamen, alternativt kompetenser/utbildning i kombination med arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren anser lämplig. Du har dokumenterad erfarenhet inom förändringsledning. Har du tidigare erfarenhet från ledande roll inom Folktandvården ser vi detta som meriterande. Har du en odontologisk examen/kompetens ser vi även detta som meriterande.

Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet.

Varmt välkommen med din ansökan!

I den här rekryteringen tillämpar vi löpande urval och intervjuer, vilket innebär att du kan komma att bli kontaktad innan sista ansökningsdag. 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 7
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Hela Halland
Län Hallands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/626
Kontakt
 • Jelena Sannabo, områdeschef FTV, 0738-660273
 • Vendela Åkerlund, HR-partner, 0734-011859
 • Liselotte Karlsson, HR-chef, 0766-952335
Facklig företrädare
 • Line Attenius, Tjänstetandläkarna (TT), Line.Attenius@regionhalland.se
 • Lennart Johansson, Vision, Lennart.N.Johansson@regionhalland.se
 • Birgitta Kollar, SRAT/SACO, Birgitta.Kollar@regionhalland.se
Publicerat 2023-05-05
Sista ansökningsdag 2023-05-21
Arbetsgivarprofiler

Folktandvården Blekinge

Vår vision är ”Frisk mun för alla”. Det innebär att vi tar ansvar för folkhälsan genom att satsa på allt från förebyggande frisktandvård till förstklassig specialisttandvård. Sedan 2020 är vi ett eget dottervarumärke inom Folktandvården Blekinge. Vi står för tillgänglighet, moderna metoder och gott bemötande. Med kunskap, stolthet och glädje arbetar våra cirka 300 medarbetare för fler friska munnar. Vi har elva allmäntandvårdskliniker i länet, från Sölvesborg i väst till Jämjö i öst. Vi erbjuder även specialisttandvård i Karlskrona och Karlshamn.

Folktandvården Gävleborg

Sugen på nytt jobb? Vad söker du när du letar jobb? Det vet förstås inte vi. Däremot vet vi vad vi söker när vi anställer. Men det vet å andra sidan inte du. Det är det som gör livet så spännande. Det är mycket möjligt att du som letat dig till den här sidan har just det vi vill ha – och vi har det du vill ha. Ge oss ett par av dina minuter så kanske du och vi blir en ”perfect match”.

Folktandvården Jämtland Härjedalen

I vår region ligger vi steget före och står aldrig stilla. Här blommar nytänkande och innovationer. Vi har nära till både stad och fjäll. Är du intresserad att jobba på en mindre ort så finns många hälsocentraler och tandvårdskliniker runt om i hela regionen.

Folktandvården Norrbotten

är länets största arbetsgivare. Vi är cirka 7 500 anställda. De flesta av oss arbetar inom hälso- och sjukvården, men det finns även andra intressanta yrken inom till exempel kultur, ekonomi, personalfrågor, handläggning och information med mera.

Folktandvården Östergötland

”Ett glatt och kompetent gäng som hjälps åt och lyfter varandra. Vi har arbetsglädje och vilja.” – Christina, tandläkare "Vi är stora och vi samarbetar bra. Det gynnar kompetensutveckling, patientsäkerhet och vårdkvalitet." – Ruxandra, tandläkare "Fantastiska kollegor!" – Ellinor, tandsköterska

Folktandvården Region Halland

är en av Hallands största arbetsgivare med över 7 600 medarbetare. Huvuduppdraget är att verka för utveckling och tillväxt och för att erbjuda en god hälso- och sjukvård. Alla dessa delar är viktiga för att nå visionen – Halland bästa livsplatsen.

Folktandvården Region Jönköpings län

Redo att sätta tänderna i nya utmaningar? I Folktandvården Jönköpings län finns det möjligheter för dig att växa och bli ditt bästa yrkes-jag. Hitta din plats hos oss! Jönköpings region växer, och allt fler vill leva och bo hos oss. Det gör att vi inom Folktandvården också möter ett ökat behov av kunder att ta hand om. I regionen finns 26 allmäntand- vårdskliniker och alla 9 odontologiska specialiteter (fördelade på 12 specialist- kliniker), där våra 650 medarbetare varje dag ger våra invånare tandvård i världsklass.

Folktandvården Region Kronoberg

Folktandvården i Kronoberg är tillräckligt litet för att du ska kunna vara unik, men stort nog för att ge dig chansen att utvecklas – både som människa och i din yrkesroll. Därför kan du räkna med att bli ett bekant ansikte i organisationen, med möjlighet att påverka och en känsla av att bli sedd.

Folktandvården Region Örebro län

Visste du att 70 procent av alla svenskar bor inom en radie på 30 mil från Örebro? Örebro län har ett mycket centralt läge i Sverige, många starka företag, en expansiv huvudort i Örebro, attraktiva småkommuner, universitetssjukvård och ett universitet som växer. Det bor över 300 000 personer i länet.

Folktandvården Sörmland

är en precis lagom stor organisation. Det gör det lätt att trivas samtidigt som det finns ett stort kollegialt utbyte och möjlighet att utvecklas i sin profession på olika nivåer och med varierande ambitionsnivå. Vi är som en stor familj brukar vi säga.

Folktandvården Uppsala

Vi är en trygg arbetsgivare med cirka 600 medarbetare och en omtalat god arbetsmiljö. Hos oss kan du ta till vara din yrkeskompetens och arbeta varierat. Verksamheterna har god ekonomi och mycket nöjda patienter. På Folktandvården i Uppsala län arbetar vi aktivt för att alla ska känna sig sedda och vara delaktiga. Låter detta intressant? Kom och dela vårt driv!

Folktandvården Värmland

är mån om att du ska få en bra start hos oss. Närheten till våra specialister och tandvårdschef gör organisationen familjär och det finns stora möjligheter att påverka sin arbetssituation och karriär samt delta i utvecklingsarbete. Folktandvården Värmland har ca 540 medarbetare fördelat på 25 kliniker över hela länet, inklusive specialistkliniker inom alla områden.

Folktandvården Västernorrland

Mitt i Sverige, mitt i Norden, hittar du Västernorrland. Länet består av två landskap – Medelpad och Ångermanland – och har ungefär 245 000 invånare. Kända platser och personer från Västernorrland: Höga Kusten, Kjell Lönnå, Foppa, Helene Sjöholm, Lars Lagerbäck, Y:et, Höga Kustenbron, Birsta City, MODO Hockey, Skuleskogens nationalpark, Gina Dirawi och mycket, mycket mer.

Folktandvården Västmanland

Västmanland är som Sverige i miniatyr. Här finns lite av allt. Skogar, sjöar, berg, små och stora kommuner med Västerås som den stora handelsstaden. Kultur, sport och bra kommunikationer kan Västmanland också erbjuda.

Folktandvården Västra Götaland

Västra Götaland består av 49 kommuner i Bohuslän, Dalsland och Västergötland. Här finns den lilla orten och den stora staden, hav och sjö, skog och jordbrukslandskap.