Våra specialister

Anders Molander
Övertandläkare, specialisttandvården Södra Älvsborgs sjukhus.
Specialist i endodonti och docent vid Sahlgrenska akademin. Som nybliven pensionär fortfarande aktiv på deltid i klinisk verksamhet i Borås och i ST-programmet i endodonti i Jönköping.
Det här kan jag hjälpa dig med
Nätbaserade konsultationer inom endodonti fungerar bra då röntgenbilden är central i dialogen. Så med anamnestiska uppgifter och kliniska fynd i kombination med en röntgenbild tror jag att vi kan ha en dialog gällande stora delar av endodontin.

Robert Heymann
Verksam vid ME Plastik- och Kraniofacialkirurgi, Kraniofaciala- och käkkirurgiska sektionen, Karolinska Universitetssjukhuset samt ämnesansvarig i käkkirurgi vid Karolinska Institutet.
Det här kan jag hjälpa dig med
Nätbaserade konsultationer inom käkkirurgi fungerar bra. För att kunna ge ett så korrekt och snabbt svar som möjligt är det viktigt med anamnes, status och röntgenbilder (OPG eller CBCT). Ibland kan även kliniska bilder vara av hjälp för att klargöra frågeställningen.

Mats Jontell
Professor emeritus vid Institutionen för odontologi Sahlgrenska akademin, Göteborgs universitet
Mats Jontell är Professor emeritus vid Institutionen Sahlgrenska akademin, Göteborgs universitet. Fram till 2017 var han professor i oral medicin och patologi vid samma institution. Mats Jontell försvarade sin avhandling 1981 och blev docent i histologi 1983. Han har bedrivit grundläggande forskning inom biokemi och immunologi samt klinisk forskning inom oral medicin.
Jenny Öhman
Övertandläkare i oral patologi, avdelningen för oral medicin och patologi
Jenny är en prisvinnande expert inom oral medicin och har bland annat skrivit några av internetodonotologi.se’s mest populära faktablad ”Biopsitagning i munhålan” samt ” Leukoplaki (vit fläck i slemhinnan)”. Jenny har flera års erfarenhet från Avdelningen för Sjukhustandvård/Oral medicin i Göteborg.
Det här kan vi hjälpa dig med
I Sverige upptäcks uppåt 350 fall av oral cancer varje år, ofta av tandläkare genom slemhinneförändringar. En del får inga symptom av förändringar i slemhinnorna vilket kan göra det svårt att upptäcka det själva.. Däremot går de flesta till tandläkaren regelbundet och då tittar tandläkaren även på slemhinnorna Till mig kan du skicka konsultationer gällande patienter som har förändringar i munnens slemhinnor.

Anna Magnusson
Övertandläkare, avd för parodontologi i Örebro. Specialist i parodontologi med examen från odontologiska institutionen i Jönköping och med tidigare erfarenhet från allmäntandvård och avdelningen för parodontologi/implantat i Örebro.
Det här kan jag hjälpa dig med
Ca 50 % av befolkningen drabbas av parodontit och ungefär 10 % av en mer allvarlig form som ofta leder till tandförluster och stora protetiska behandlingsbehov. En parodontitpatient som får adekvat behandling i tid har goda förutsättningar att få behålla sina tänder hela livet.
Till mig kan du skicka frågor gällande patienter med parodontit så hjälper jag till med prognosbedömning och behandlingsalternativ.
Mats Säll
Leg. tandläkare , käk- och ansiktsradiolog
Mats Säll är en av Sveriges ledande käk- och ansiktsradiologer med flera års erfarenhet som specialist för St. Olavs Sjukhus samt TK Midt-Norge (Tannhelsetjenestens Kompetansesenter), där han har bidragit med sin kompetens för att främja professionell utveckling och forskning inom tandvården. Mats beskrivs som mycket noggrann och kompetent, och är alltid redo för att besvara era frågeställningar.
Det här kan jag hjälpa dig med
Kanske du har hittat en cysta eller annat patologisk bifynd, eller helt enkelt behöver vägledning vid diagnostiken? Till mig kan du skicka radiologiska fall från panoramaröntgen, intraorala bilder och även CBCT.